Det sier seg kanskje selv at dette er noe nettselskapene ikke har kapasitet til å gjennomføre med egne ressurser alene. Derfor har Nordkraft Nett sammen med flere andre inngått samarbeid med OneCo Elektro AS om bytte av målerne.

– Deres montører skal installere sammen med våre montører. Dette er helt nødvendig for å bli ferdig innen fristen, sier han.

Gøril Olsen og Stian Eklund viser nye målere

Gøril Olsen og Stian Eklund fra Nordkraft Nett ønsker å forberede kundene best mulig på at alle målerne skal byttes ut.

Starter til høsten
Selve byttejobben starter i slutten av oktober. På grunn av tidlig snø, som kan føre til stengte veier og ufremkommelighet, står Bjørnfjell først på lista. Etter dette tas område for område. Rekkefølgen er ikke avklart enda, og det er beregnet at det tar 1,5-2 år å bytte alle målerne.
- Vi har allerede montert ca. 1000 nye smartmålere. Disse skal ikke byttes på nytt, sier Eklund.

Tidspunkt avtales
- Vi sender ut brev til alle våre kunder i september. Etter dette vil OneCo Elektro på vegne av oss ta kontakt med den enkelte for å avtale tidspunkt for målerbyttet, sier leder for kundesenteret Gøril R. Olsen.

Det er viktig å ikke forveksle byttet av strømmåler med for eksempel bytte av tuner til parabolen. Det er Nordkraft Nett som eier målerne, og derfor Nordkraft Nett som står for byttet. Den enkelte kunde vil ikke få noe ekstra faktura på denne jobben.

- Vær hjemme
- Det er viktig at folk er hjemme på avtalt tidspunkt, slik at vi får utført målerbyttet effektivt. Et bytte tar ca. en halv time, og i den perioden må vi stenge av strømmen bare i ti minutter, sier hun.

Så snart den nye måleren er på plass, vil forbruket ditt registreres automatisk hver time, og du trenger aldri mer lese av måleren.