Det er ikke uten grunn at akkurat denne kiosken i Ibsens vei i Taraldsvik er den siste som byttes ut. Jobben som skal gjøres er omfattende, og det er smale gater det skal jobbes i.

- Det skal graves grøfter for å bytte ut gamle kabler med nye. Disse skal ikke i samme grøft, men føres til to nye trafokiosker på bakkenivå. Alle kabler må skjøtes og kobles riktig, og ny asfalt skal på plass, sier prosjektleder Sara Berg i Nordkraft Nett. Med flere andre prosjekter i nærheten, er det ulike tidsfrister å forholde seg til. Det er derfor mye som skal gjøres samtidig i sommer.

- Vi ber om forståelse for at fremkommeligheten blir dårlig i perioder, sier hun. - Når strømmen må kobles ut, forsøker vi så langt det er mulig å varsle per SMS et døgn i forveien. Det kan likevel skje at man må koble ut med kortere vasel på grunn av det omfattende arbeidet.

Er du usikker på hvilket mobilnummer varslene for ditt hus sendes til, sjekk hva som er registrert på Min Side.

Gatene det gjelder

Gatene det skal graves i er følgende:

  • Hamsuns vei
  • Jonas Lies vei
  • Wergelands vei
  • Falkbergets vei
  • Fridtjof Nansens vei

Sikkerheten først

Etter at Kiosk 38, som er navnet, ble satt i drift i 1951 har det kommet andre og mer omfattende krav til sikkerhet.

- Det skal blant annet være to rømningsveier til denne typen anlegg. På grunn av forholdene og sikkerheten til våre ansatte er det koblingsforbud i trafokiosken når den er spenningssatt. Skal det gjøres en jobb der nede må man slå av spenningen, og dermed mørklegge de 160 husene som forsynes derfra, forklarer Geir Sjåfjell, leder for avdeling nettprosjekt. Så store utkoblinger er en ulempe både for de kundene det gjelder, men også for Nordkraft Nett, som får kostnader for såkalt "ikke levert energi" (forkortes KILE).

Bedre kapasitet med nye trafokiosker

- I tillegg til sikkerheten er kravet til kapasitet et helt annet enn det var da den ble bygget. Da brukte folk strøm til lys og enkel oppvarming. I dag bruker man strøm til mye mer. Så for å kunne levere nok strøm til de som bor der, må både kapasiteten økes og de gamle kablene byttes ut, sier han.

Kontakt oss

Har du spørsmål om prosjektet?
Kontakt Trond-Bjarne Framvik: trond.framvik@nordkraft.no eller tlf 480 24 631