Strømnettet i området er mer enn 50 år gammelt. Etter at det ble bygget ut har det skjedd mye med måten folk bruker strøm på. Det er også større krav og forventninger når det gjelder nedetid og feilretting i nettet. I tillegg til leveringssikkerheten er kravet til kapasitet et helt annet enn det var da den ble bygget. Så for å kunne levere nok strøm til de som bor der, må både kapasiteten økes og de gamle kablene byttes ut.

Gammel trafo Falkbergets vei En gammel blir til to nye

Den gamle trafoen ved Falkbergets vei 6 erstattes nå av to nye. I trange byområder kan det være en utfordring å finne plass til trafoer. I dette tilfellet har vi hatt å gjøre med svært behjelpelige grunneiere. Det gjør en nødvendig jobb lettere for oss. Når vi bygger nye trafoer erstattes gamle kabler, og luftlinjene som er i området i dag legges som kabler i bakken.

Det betyr at det må graves en del i de smale gatene, og folk må regne med redusert parkering og fremkommelighet en periode i høst. Vi beklager ulempene det medfører for våre kunder i området, men er trygg på at resultatet blir veldig bra, og til det beste for alle. Erfaringene fra sommerens prosjekt var flinke entreprenører og tålmodige naboer.

Følgende gater skal det graves i nå:

  • Bjørnsons vei
  • Nordahl Griegs vei
  • Falkbergets vei
  • Petter Dass vei

Når arbeidet pågår, må strømmen kobles ut i perioder. Da begrenses utkoblingene til så få boliger som mulig. Alle berørte kunder varsles om dette via SMS i forkant. Er du i tvil om du har registrert riktig mobilnummer til ditt kundeforhold, kan dette sjekkes på Min side.

Egen inntakskabel

Det er en del vertikaldelte boliger i området. Da de ble bygget var var standarden en tilføringskabel per hus, uavhengig av antall boenheter i huset. Det har sine ulemper, blant annet om den som har inntakskabelen i sin ende av huset er borte og det blir feil i nettet. Nå legges det nye kabler frem til alle boenhetene. Om kundene ønsker å koble seg til disse, må de selv ta kostnaden ved å leie elektriker til å gjøre den resterende jobben inne i huset.

Hanna Bendiksen og Lasse Kjelland er blant de som skal få luftlinjene gravd ned som kabler i bakken.

Når jobben er ferdig, vil luftlinjer som disse i bakgrunnen være borte fra utsikten. Energimontørlærling Hanna Bendiksen og energimontør Lasse Kjelland er blant de som jobber med prosjektet.